Get Social With Us
Attan Afghaans Restaurant | Over ons
20270
page-template-default,page,page-id-20270,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_with_bg_image,content_with_no_min_height,select-theme-ver-2.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Over ons

 

Attan is het derde familierestaurant dat in september 2014 is opgericht door ons, de familie Alizadah. Vanaf januari 2010 ontvangen wij onze gasten met veel liefde en plezier in restaurant Sarban in Tilburg. Ons culinaire succes heeft zich ondertussen uitgebreid naar Den Bosch (restaurant Zaher, 2013). Sinds 2016 kunt u door cateringbedrijf Saaz uw feesten en partijen laten verzorgen. Uiteraard hebben wij 2017 niet ongemerkt voorbij laten gaan. Sinds mei 2017 mogen wij met trots onze gasten in Utrecht ontvangen.

 

Betekenis Attan

Attan is de naam van de nationale Afghaanse dans. De geschiedenis ervan gaat terug tot voor de komst van de Islam in Afghanistan. Men aanbad in die tijd het vuur in Afghanistan. Tegenwoordig dansen wij nog steeds in een cirkel, met het denkbeeldige vuur in het midden. De nationale dans wordt net als in veel andere landen tijdens officiële gelegenheden uitgevoerd.

 

In elk restaurant van ons, de familie Alizadah, wacht u een hartelijke ontvangst. Persoonlijke aandacht en vriendelijkheid zijn diepgeworteld in de Afghaanse cultuur. Onze gastheren en gastvrouwen staan open voor al uw vragen.

 

Hart voor de maatschappij

Wij voelen ons maatschappelijk erg betrokken bij onze woon- en werkomgeving. Wij streven ernaar om op verschillende manieren de mensen om ons heen te helpen. Tot op heden is het ons gelukt om op de volgende manieren een kleine bijdrage te leveren; Wij voelen ons maatschappelijk erg betrokken bij onze woon- en werkomgeving. Wij streven ernaar om op verschillende manieren de mensen om ons heen te helpen. Tot op heden is het ons gelukt om op de volgende manieren een kleine bijdrage te leveren;

  • Wij nemen bewust alleenstaande minderjarige asielzoekers aan als personeel om hen een kans te bieden op een succesvolle toekomst in Nederland. In het restaurant proberen we zoveel mogelijk Nederlands te spreken. Dit om de integratie te bevorderen.
  • Wij stellen wekelijks een tafel beschikbaar aan Quiet500 members. Dat zijn Tilburgse gezinnen die onder de armoedegrens leven.
  • Als actief lid van het Elftal tegen Armoede proberen wij met verschillende projecten het percentage van de mensen die onder de armoedegrens leven te verlagen.
  • Via het bestuur van de stichting Samen Doen proberen wij nieuwkomers en huidige inwoners van Tilburg met elkaar te verbinden. Ook creëren wij werkgelegenheid voor de nieuwkomers.
  • Wij nemen deel aan verschillende veilingen, waarvan de opbrengst vaak gaat naar de ouderen in de stad.